Бюджет-2018: скільки українці заплатять за утримання вищого ешелону влади

14 листопада Верховна Рада України проголосувала за урядовий проект Державного бюджету на 2018 рік. Остаточну редакцію документа парламент може проголосувати на наступному пленарному тижні, тобто з 5 по 8 грудня.

Виходячи з цифр, передбачених в нинішній редакції головного кошторису країни на 2018 рік, «Слово і Дело» визначило, скільки в перерахунку на кількість працевлаштованого населення буде коштувати забезпечення роботи основних центральних органів влади – апарату Верховної Ради, президента України і його Адміністрації, а також Секретаріату Кабінету міністрів.

Читайте також: Херсонець зайняв перше місце в марафоні в США

Аналітики порталу визначили, що в наступному році, якщо показники бюджету в частині фінансування органів влади не зміняться, за утримання апарату парламенту кожен працевлаштований українець заплатить 104 грн (в цьому році ця сума становила 76 грн). Забезпечення роботи президента і його адміністрації буде коштувати кожному з нас 60 грн в рік (в 2017-му на це йшло по 51 грн з кишені кожного з нас). Секретаріат Кабінету міністрів (тут варто зауважити, що мова йде не про міністерства, кожне з яких фінансується окремо) в 2018 році обійдеться працює громадянину України в 93 грн (замість 73-х, які ми заплатили в цьому році).

One Comment on “Бюджет-2018: скільки українці заплатять за утримання вищого ешелону влади”

Залишити відповідь