На Водохреща рятувальники чергуватимуть у визначених місцях для купання

На Водохреща, біля водойм області буде виставлено 19 постів, чергуватиме 75  рятувальників та 21 одиниця техніки. Щоб уникнути виникнення небезпечних подій  визначені офіційні місця, куди можна прийти та скупатися. Там чергуватимуть рятувальники, водолази ДСНС, медичні працівники. Зокрема, у м.Херсоні на набережних по проспекту Ушакова, парку Слави та в Гідропарку будуть встановлені намети для перевдягання і зігріву.

Напередодні Водохреща, яке святкують 19 січня, і люди масово йдуть на водойми, аби зануритися у крижану воду, рятувальники нагадують про правила безпеки.

Категорично забороняється занурюватися у воду в необладнаних для цього місцях, без присутності представників Служби порятунку і медичних працівників. Купання дітей повинно відбуватися лише під наглядом батьків чи дорослих. У жодному разі не можна пірнати у воду, заходити в ополонку необхідно повільно й обережно.

Оскільки купання у крижаній воді може бути небезпечним та мати негативні наслідки для людини, перебувати в ополонці можна не більше 10 секунд – трьох занурень цілком достатньо. Після купання потрібно зігрітися – розтерти тіло рушником, швидко перевдягнутися в суху білизну і випити гарячого чаю. Купання в крижаній воді під впливом алкоголю категорично заборонено.

About Федоренко Оксана

View all posts by Федоренко Оксана →

Залишити відповідь