Росіяни випробували всі зразки сучасної зброї в Сирії

Россия Сирия
У Генеральному штабі РФ повідомили про розробку високоточної зброї та звукоізоляційних ракет, які дозволять вирішувати ключові стратегічні завдання.
До того ж зазначено, що російські військові випробували в Сирії всі моделі сучасної зброї, а також застосували на практиці принцип “одна ціль – одна бомба”.
Під час втручання в Сирію Росія не лише активно використовувала міжнародно заборонені види зброї, такі як касетні боєприпаси та білий фосфор, а й в тій чи іншій мірі сприяла тому, що урядовий режим в Сирії застосовував хімічну зброю проти громадян Сирії навіть після вилучення більшості дозволених запасів в рамках укладеної російсько-американської угоди після хімічної атаки в 2013 році в Гуті, Дамаск.
Звернення С. Шойгу до парламенту РФ чітко вказують на одну із найважливіших цілей російського втручання в Сирію, яка полягає в тому, щоб зробити Сирію полем для виконання воєнних маневрів та випробування різних видів сучасного озброєння без будь-яких обмежень та не боячись правової відповідальності або ж кримінального переслідування.
Крім того, РФ підписала з урядом Сирії домовленість, згідно з якою росіянам дозволяється вільне прибуття до Сирії та гарантується імунітет проти судового переслідування за будь-які вчинені на території Сирії дії.
Також відомо, що ще на весні 2016 року президент РФ Володимир Путін заявив, що Москва використовує Сирію як майданчик для випробування своєї зброї.
За даними арабського агентства Аlsouria.net в Сирії РФ випробувала наступні види зброї:
З 2015 року були розгорнуті бомбардувальники Су-24M, штурмовики Су-25СM, а в 2016 році – винищувач Су-35C на базі Су-27. У червні режиму Б.Асада було доставлено ракети класу “повітря-повітря”. Також застосовувалися винищувач Су-34 та мультифункціональний зенітно-ракетний комплексСу-300 СM.
Для знищення наземних цілей ВВС Росії використовували протитанкові ракети і ракетні комплекс “Штурм”, “Фіхер”. Винищувачі обладнані ракетами класу “повітря-повітря” Р-73, Р-27.
Російські стратегічні літаки використовували крилаті ракети X-101, а також різні типи бомб, такі як КАБ-500, КАБ-500Кр, ФАБ 250-270, ФАБ 100-120.
Системи протиповітряної оборони, що використовуються в Сирії, – це С-300, С-400 “Тріумф” та “Панцир-С1.
Для атаки з моря використовувалася ракети “Калібр”, які були запущені з підводного човна “Ростов-на-Дону” проекту 636.3 “Варшавенька”.

Залишити відповідь