Ілон Маск показав фото сегмента тунелю під Лос-Анджелесом

Поки що прорито около 152 метрів тунелю.

Американський бізнесмен и винахідник Ілон Маск Розмістив в своєму Instagram. Першу фотографію ділянки підземного тунелю під Лос-Анджелесом, який будує його компанія The Boring Company. Подробиці роботи над тунелем він рассказал в своєму Twitter. За словами І. Маска, поки прорито приблизно 152 метрів тунелю, а вже через три-чотири місяці повинно бути біля трьох кілометрів.

Як відомо, Маск заснував цю компанію в грудні 2016 року. Підземні тунелі, за задумом винахідника, допоможуть розвантажити пробки на дорогах. Він написав тоді в Twitter: “Пробки зводять мене з розуму. Побудую машину для риття тунелів і почну копати. Назву це The Boring Company”.

Відзначено, що The Boring Company також будує підземний тунель для іншого проекту Маска: високошвидкісний транспортної системи Hyperloop. Вона складається з герметичної труби-тунелю, з якої відкачано майже все повітря. З цього тунелю на безконтактній основі будуть пересуватися потяги, швидкість руху яких, за підрахунками, може скласти до 1200 км / год із-за відсутності тертя і опору повітря.

Залишити відповідь