Луценко зробив заяву по справі вбивства Катерини Гандзюк

Поліція передала Службі безпеки всі необхідні матеріали розслідування смерті херсонської активістки Катерини Гандзюк, пише Херсон Таймс з посиланням на Гордон.

Про це  в ефірі телеканала «Інтер» повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, коментуючи інформацію про те, що СБУ отримала не всю документацію у справі.

«Я, на відміну від піарників, маю виключно конкретні юридичні факти затримання організатора, які дали визначальні покази. Це також інші досягнення, у тому числі поліції, яка нічого не приховує від СБУ, бо спочатку це була спільна робота. Усе, що необхідно – є», – сказав генпрокурор.

За його словами, слідство має «достатньо струнку версію про замовника».

«Як тільки ми здобудемо юридичні факти, бо, на відміну від депутатів, мені потрібно не просто щось знати, а й довести, підкріпити доказами, свідками, експертизами тощо, звичайно, буде оголошено про підозру, і точно затримано ще й замовника. Але ніякі терміни встановити не можу», – наголосив Луценко.

Нагадаємо, 31 липня, на в.о. керуючого справами виконавчого комітету, радника херсонського міського голови Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку. Невідомий облив її сірчаною кислотою.

3 серпня голова МВС Арсен Аваков повідомив, що поліція затримала підозрюваного в замаху на вбивство Гандзюк.

6 серпня нардеп від фракції «Народний фронт» Антон Геращенко повідомив, що підозрюваним є «Новіков Микола Миколайович, 1978 року народження, уродженець міста Херсон, раніше судимий за ст. «Крадіжка» та за незаконне поводження зі зброєю, який є членом одного зі злочинних угруповань Херсонщини». За його словами, мотивом злочину могла бути критика Гандзюк «на адресу чиновників і окремих осіб».

22 серпня підозрюваного в нападі на Гандзюк Миколу Новікова відпустили з-під варти.

Як повідомили у поліції, нападом на Гандзюк керував ветеран АТО, який використовував своїх товаришів по службі.

4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

Генпрокурор Юрій Луценко у вівторок, 4 грудня заявив, що у справі про вбивство Катерини Гандзюк оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін. Луценко зазначив, що Левін, за версією слідства, є ключовою фігурою в скоєнні злочину. Що стосується замовника вбивства, генпрокурор повідомив, що версій у слідства багато, і більшість із них зводиться до конкретних осіб, однак назвати прізвища він пообіцяв лише тоді, коли буде підготовлено і оголошено підозру.

Залишити відповідь