м. Херсон: для керівників об’єднаних співвласників багатоквартирних будинків рятувальники влаштували тренінг по діях у випадку пожежі

13 червня у Херсоні з ініціативи Громадської ради при управляючій компанії «Жарден» та обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій відбулися навчання щодо забезпечення пожежної безпеки в багатоквартирних житлових будинках, а також послідовності дій у разі виникнення пожеж та їх ліквідації у реальних умовах. Обєктом для тренувань була вибрана 16-типоверхівка по вул. полковника Кедровського. Саме сюди були запрошені керівники ОСББ м. Херсона.
Все розпочалось рівно о 10:00. Спершу перед присутніми виступили представники рятувального відомства, які детально зупинились на основних причинах виникнення пожеж у багатоквартирних будинках, з якими труднощами стикаються рятувальники при ліквідації таких пожеж. Потім голова ОСББ зателефонував на номер Служби «101» і повідомив про пожежу у квартирі на третьому поверсі.
На місце виклику прибувають пожежно-рятувальні підрозділи Суворовського району у складі автоцистерни та автодрабини. Відбувається розвідка, інформація про пожежу підтверджується, є постраждалий чоловік. Рятувальники на ношах виносять його з будинку і вже наглядно демонструють присутнім як правильно надавати першу домедичну допомогу постраждалому.
А завершились тренування практичним використанням вогнегасників. Для цього спеціально на визначеному місці спершу було підпалено елементи електрощитової. Одразу з’явився їдучий дим, що супроводжував полум’я. Присутні за допомогою порошкового вогнегасника ліквідували цю пожежу. Було розведене ще одне багаття, яке також допомогло присутнім відпрацювати навики користування вогнегасниками.
Захід такого масштабу і ціленаправленості відбувся вперше, і підтвердив наскільки важливо у повсякденному житті дотримуватися правил пожежної безпеки, а у разі її виникнення дотримуватися чіткого алгоритму дій.
До речі, у поточному році у багатоквартирних будинках обласного центру сталося 30 пожеж, завдавши збитків на суму, що перевищує 500 тис. грн. У минулому році сталося 94 пожежі, в яких загинуло двоє людей та двоє травмувались. Основна їх причина – необережне поводження з вогнем, порушення правил монтажу та експлуатації електрообладнання і побутових приладів.

About Федоренко Оксана

View all posts by Федоренко Оксана →

Залишити відповідь