На Херсонщині завершили спорудження ЛЕП Новокаховська – Херсонська

ЛЕП
Після реконструкції включено під напругу повітряну лінію 330 кВ Новокаховська – Херсонська в рамках масштабного проекту будівництва електролінії 750 кВ Запорізька АЕС – Каховська з підстанцією 750 кВ «Каховська».

Про це повідомляє НЕК “Укренерго”.

«На Херсонщині після реконструкції включено під напругу повітряну лінію 330 кВ Новокаховська – Херсонська. Тим самим Укренерго завершило реалізацію другого міжнародного контракту в рамках масштабного проекту будівництва електролінії 750 кВ Запорізька АЕС – Каховська з підстанцією 750 кВ «Каховська», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що включення під напругу ліній електропередачі 330 кВ Новокаховська – Херсонська та Новокаховська – Островська відкрило можливість підключення двох унікальних автотрансформаторів на підстанції 750 кВ «Каховська», а також трансформатора поперечного регулювання, який у подальшому дозволить здійснювати регулювання перетоків з Запорізької АЕС до підстанції 750 кВ «Каховська».

Паралельно тривають роботи з реконструкції обладнання на двох підстанціях 330 кВ «Херсонська» та «Каховська», а також зводиться нова лінія 750 кВ Запорізька АЕС – Каховська довжиною 190 км.

Раніше, у червні 2017 року, було завершено зведення заходу 330 кВ Новокаховська – Островська, проведено реконструкцію діючої ділянки повітряної лінії та приєднання нового заходу з 250 опор.

Читайте також: Половину загальноукраїнського врожаю рису зібрали на Херсонщині

Залишити відповідь