На Херсонщині працює делегація Міжнародної місії пожежної допомоги (IFRM)

7 листопада до херсонських рятувальників знову прибула делегація Міжнародної місії пожежної допомоги (IFRM) на чолі з її Президентом Брайаном Абботтом. Місія працює у напрямках допомоги пожежним відповідним оснащенням, а також проведення спеціальних тренінгів і навчань пожежних-рятувальників. Навесні представники місії вже перебували на Херсонщині з метою налагодження співпраці. Тоді американці детально ознайомилися з наявним матеріально-технічним оснащенням пожежних підрозділів, зокрема, 21-ї Державної пожежно-рятувальної частини по охороні Олешківського району. Зараз місія привезла гуманітарну допомогу у вигляді комплектів бойового одягу і апаратів на стисненому повітрі для 21-ї ДПРЧ.
Отож, інструктори провели з олешківськими рятувальниками практичні заняття з особливостей роботи в привезених апаратах та бойовому одязі, а також взяли участь в тактичних навчаннях біля с.Нечаєве за темою: «Гасіння пожеж в екосистемах». Вони наочно побачили специфіку гасіння пожеж в лісі, як це провадиться на Херсонщині і поділилися алгоритмом дій американських вогнеборців по ліквідації таких пожеж. Діями херсонських рятувальників американські інструктори залишилися задоволені.
Враховуючи необхідність створення на Херсонщині місцевої пожежної охорони, у рамках візиту делегації відбулася нарада з головами об’єднаних територіальних громад з питань обміну досвідом з експертами IFRM у сфері протипожежного захисту ОТГ.
Делегація працюватиме в області три дні з метою подальшого вивчення потреб інших пожежно-рятувальних підрозділів. Як зазначив Президент місії, вони сподіваються на подальшу співпрацю з м. Херсоном і областю.
ГУ ДСНС України у Херсонській області

About Федоренко Оксана

View all posts by Федоренко Оксана →

Залишити відповідь