На Херсонщині рятувальники у присутності журналістів проінспектували організацію заходів пожежної та техногенної безпеки у дитячому таборі «Прибрежний»

У минулому році через пандемію коронавірусу дитячі оздоровчі табори Херсонщини так і не запрацювали. Проте у цьому році карантинні обмеження послаблені і з наявних 38 закладів оздоровлення та відпочинку дітей, 28 планують розпочати свою роботу. Але за період вимушеної перерви був час на усунення недоліків, що були виявлені у ході попередніх перевірок органами Державного нагляду у напрямку дотримання норм пожежної та техногенної безпеки. І 24 червня представники обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій разом із журналістами переконались у цьому, побувавши у дитячому оздоровчому таборі «Прибрежний» у с. Лазурне Скадовського району, що запрацював у першій декаді червня.
Рейдівці оглянули територію, побували у корпусах та на пляжі, де якраз відпочивали діти.
«На даний час керівництвом закладу в повному обсязі усунені недоліки. Приміщення обладнані автоматичною пожежною сигналізацією, дерев’яні горищні конструкції оброблені вогнезахисним розчином, проведено заміри опору ізоляції електричних мереж, кондиціонери забезпечено автономними пристроями самозахисту, будівлі захищені системами блискавкозахисту», – так коментує ситуацію Ігор Бех, провідний інспектор відділу пожежної безпеки Головного управління ДСНС області.
Добре організовано робота й на пляжі. Перед початком сезону підводна частина акваторії пляжу обстежена водолазним підрозділом рятувального відомства, дно очищено від сторонніх предметів та перешкод. Територія забезпечена рятувальним постом та відповідним обладнанням. Плавці-рятувальники, які пройшли навчання з рятування людей на воді та надання першої долікарської допомоги, ретельно стежать за безпекою дітей і з берегу, і з вишки. Також на пляжі чергує медсестра.
Тож наразі оздоровчий сезон на Херсонщині стартував, і хочеться сподіватись, що і в інших дитячих закладах за безпеку дітей дбатимуть з максимальною відповідальністю. Слід зауважити, що під час перевірок у випадку виявлення порушень, що створюють загрозу життю та здоров’ю дітей, Головним управлінням ДСНС будуть готуватися позовні заяви до адміністративного суду щодо застосування заходів реагування у вигляді повного або часткового зупинення такого об’єкту.

About Федоренко Оксана

View all posts by Федоренко Оксана →

Залишити відповідь