Олешківські рятувальники провели рейд “Безпечне житло”

16 лютого співробітники Олешківського районного відділу обласної ДСНС разом із представниками соціальної служби та журналістами провели рейд «Безпечне житло». Перш за все вони побували у домівках літніх одиноких людей та у багатодітних родинах, звертаючи увагу на дотримання правил пожежної безпеки у побуті. Літні люди були вражені такою увагою до себе і досить привітно зустрічали рейдову бригаду. Так, 80-річна Клавдія Самсонівна запевнила, що дуже відповідально ставиться до власної безпеки, особливо пожежної. Користується у своїй домівці газовим конвектором, у її квартирі досить тепло, і додатковими обігрівальними приладами не обігрівається.

У будинку сімейного типу також картина порадувала. Діти доглянуті, у кімнатах затишно та тепло. Подружжя, маючи двох власних дітей, взяли під опіку ще дев’ятьох. Троє з них уже пішли в доросле життя. Сьогодні ж рятувальники мали змогу поспілкуватися із мамою та двома дівчатками, Людмилою і Олею. Вони розповіли, що вже вміють самі господарювати, і тому добре знають всі пожежні правила, про які і батьки розповідають, і у школі навчають. Тому з вогненебезпечними предметами ігор не влаштовують, знають, що не можна в одну розетку вмикати декілька електроприладів, йдучи з дому разом з батьками перевіряють чи не залишили часом ввімкнену газову конфорку або ж працюючий телевізор.

Проте були і такі громадяни, які рейдівцям двері у свої помешкання не відчиняли. Тому рятувальники на згадку про себе залишали їм профілактичні пам’ятки «101», можливо і  прочитають. Саме людей, які ведуть асоціальний спосіб життя, найвище переконати у тому, що потрібно стежити за пожежної безпекою. Як наслідок – найпоширеніша причина загибелі людей під час пожеж – необережність під час куріння в нетверезому стані.

Такі рейди рятувальники проводять на постійній основі з певною періодичністю. І вкотре звертаються до громадян аби вони дбали за своє життя та життя своїх дітей. На жаль, у  цьому році в Олешківському районі під час пожежі загинуло троє діток. Ця жахлива трагедія вкотре підтверджує як важливо дотримуватися правил пожежної безпеки і не залишати без нагляду малолітніх дітей, не тримати у доступних для них місцях сірники та запальнички, роз’яснювати їм до якої страшної біди може призвести неконтрольований вогонь.

About Федоренко Оксана

View all posts by Федоренко Оксана →

Залишити відповідь