Розпочалася вступна кампанія до вишів України

В Україні в четвер, 12 липня, стартувало подання електронних заяв на вступ до вищих навчальних закладів, повідомляє Міністерство освіти і науки країни.

“Подавати заяви через електронні кабінети можна буде з 12 липня до 18:00 26 липня … Крім цього, звертаємо увагу, що реєстрація електронних кабінетів не завершується 12 липня – вона триватиме до 18:00 25 липня”, – йдеться в повідомленні прес-служби Міносвіти.

Водночас міністерство звертається до вступників із проханням не поспішати подавати електронні заяви в перший день – “для цього більше ніж достатньо часу. Подавати заяви через електронні кабінети можна буде до 18.00 26 липня, тобто понад два тижні”.

Також Міносвіти наполегливо просить абітурієнтів, які вже зареєстрували електронні кабінети й завантажили в них документи, перед поданням заяв до ВНЗ перевірити правильність внесеної інформації, оскільки після подання першої заяви виправити її самостійно можливості не буде.

Згідно з правилами вступу, абітурієнти можуть подати до семи заяв на місця бюджетного та регіонального замовлення в закритих (фіксованих) і відкритих конкурсних пропозиціях. Кількість заяв на контрактну форму навчання не обмежується.

Зазначається, що вступники можуть подати заяви не більше ніж за чотирма спеціальностями на місця державного та регіонального замовлення. Кількість заяв на спеціальності на контрактну форму навчання не обмежується.

Цього року прийом заяв завершується о 18:00 20 липня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів, і о 18:00 26 липня – для осіб, котрі вступають тільки на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання.

Зазначається, що творчі конкурси проводяться в кілька сесій з 14 до 26 липня включно, вступні іспити проводяться з 21 до 26 липня включно, а співбесіди проводяться з 21 до 23 липня включно.

Залишити відповідь