СБУ проведе масштабні тренування поблизу морської прибережної зони

З метою гарантування та захисту конституційних прав і свобод громадян України, які перебувають в районах, наближених до ТОТ АР Крим, підвищення рівня безпеки, унеможливлення формування терористичних загроз, дієвого реагування на прояви злочинності з 14 липня 2021 року на території окремих районів Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей проводитимуться комплексний спеціальний тренувальний захід з контрдиверсійної тематики.

Масштабні тренування відбудуться в умовах максимально наближених до реальних. Під час тренувань відпрацьовуватимуть алгоритм протидії диверсійно-терористичним групам та перевіряти рівень антитерористичного захисту об’єктів критичної інфраструктури.

Під час тренувань передбачено проведення обмежувальних заходів на окремих територіях, можливість перевірки документів громадян, догляд або заборона проїзду автомобільного транспорту. Тому СБУ просить громадян мати при собі документи, що посвідчують особу.

Тренування проводяться у відповідності до вимог чинного законодавства України та з безумовним дотриманням прав і свобод людини.

Служба безпеки України просить мешканців та гостей міста із розумінням поставитися до можливих тимчасових незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців.

Крім того, просимо громадян інформувати правоохоронців у випадку:

– прибуття чи перебування у регіоні підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей;

– появи підозрілих транспортних засобів чи безпілотних літальних апаратів поблизу стратегічних об’єктів;

– отримання інформації про наміри здійснення диверсійної та терористичної діяльності або інших протиправних дій;

– виявлення підозрілих предметів чи засобів ураження.

У випадку отримання такої інформації просимо повідомляти за номером «гарячої лінії» Головного управління СБ України в Автономній Республіці Крим (0552) 49 67 72. Аналогічну інформацію можна повідомити на електронну поштову скриньку gu_ark@ssu.gov.ua.

About Херсонець Олександр

View all posts by Херсонець Олександр →

Залишити відповідь