Скадовські рятувальники провели тактико-спеціальні навчання з ліквідації пожежі на автозаправочній станції ПАТ «Укрнафта»

Скадовські рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на автозаправочній станції ПАТ «Укрнафта» з ліквідації пожежі, що виникла від короткого замикання електропроводки бензовозу під час зливав нафтопродуктів.
За тактичним задумом навчань на пункт зв’язку 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення від оператора заправки про загоряння нафтопродуктів на території АЗС. Працівники заправочної станції  проводять евакуацію транспортних засобів та починають гасити пожежу первинними засобами пожежогасіння.

На місце події прибуває два відділення  рятувальників. Площа пожежі становить близько 3 кв. м,  по автоцистерні (бензовоз) сильне задимлення. Існує загроза ємності з паливом та поруч розташованому приміщенню оператора АЗС.

Умовна пожежа ліквідована. Загалом у навчаннях взяли участь 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки та 10 осіб особового складу підрозділу. По їх завершенню начальник Скадовського районного сектору обласної служби ДСНС Дмитро Турченко наголосив, що об’єкт за своїми параметрами не з простих і рятувальники професійно справилися з відпрацюванням варіантів тактичних можливостей під час гасіння пожежі такого формату.
На завершення із співробітниками АЗС проведено бесіду щодо поведінки під час виникнення пожежі та нагадано правила користування вогнегасником.

About Федоренко Оксана

View all posts by Федоренко Оксана →

Залишити відповідь