У м. Каховка відбувся масштабний рейд у житловому секторі з профілактики пожеж

24 листопада фахівці Головного управління ДСНС області спільно з представниками Каховської міської ради провели рейд у приватному секторі м. Каховка.

У цей день рейдівці побували і в багатодітних родинах, і в одиноких людей похилого віку, які для обігріву використовують пічне опалення та твердопаливні котли. Соціальні працівники вкотре пересвідчились в яких умовах проживають діти. А рятувальники виявили суттєві порушення – в одній родині біля топкового отвору замість металевого листа постелений килимок, а в іншій – до груби прилягає диван. Тож зробили господарям зауваження, наголосивши, що саме такі порушення пожежної безпеки призводять до пожеж.

На даний час у Каховському районі вже сталось понад 500 пожеж, третина з яких у житловому секторі. Під час пожеж загинуло 9 осіб. Тож роз’яснення правил пожежної безпеки під час особистого спілкування рятувальників із населенням має на меті мінімізувати кількість таких подій. Рятувальники наполегливо радять громадянам бути уважними, стежити за станом пічного опалення, електромережами, побутовими прилади, не залишати без нагляду малолітніх дітей та літніх людей.

About Федоренко Оксана

View all posts by Федоренко Оксана →

Залишити відповідь