У рамках перевірки стану цивільного захисту Херсонщини відпрацьовано ввідну по ліквідації пожежі на об’єкті з високим ступенем ризику

11 вересня комісія у складі представників Держслужби України з надзвичайних ситуацій та обласного рятувального відомства перевірила організацію стану цивільного захисту на території Нижньосірогозького району. У рамках роботи комісії проведені штабні тренування з органами управління та силами цивільного захисту району на автомобільно-газовій заправній станції ДП «Облгазпостач» ТОВ «Енергострой». За тактичним задумом під час зливання скрапленого газу з автомобільної цистерни в резервуар сталася розгерметизація на фланцевому з’єднанні з подальшим загоранням газової суміші. Виникла загроза деформації та вибуху автомобільної цистерни. Обслуговуючий персонал повідомив про пожежу керівництво об’єкту, вжив заходів по евакуації людей з зони горіння та викликав пожежно-рятувальний підрозділ 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Вже рятувальники за допомогою водяного ствола Protex-366 локалізували та погасили умовне полум’я.
Окрім пожежно-рятувального підрозділу до ліквідації наслідків аварії залучені формування цивільного захисту об’єкту, спеціалізовані служби цивільного захисту району.
Під час штабних тренувань відпрацьовано взаємодію служб цивільного захисту району відповідно до плану дій при ліквідації наслідків аварій на об’єкті з високим ступенем ризику. Всі служби з поставленими завданнями справилися і тренування отримали оцінку «добре».

About Федоренко Оксана

View all posts by Федоренко Оксана →

Залишити відповідь