У справі Януковича на допит викликали Порошенка та Яценюка

Суд у Києві у справі Януковича викликав на допит кількох чинних та колишніх високопосадовців та оголосив перерву в засіданні до 11 грудня. Сторона захисту готуватиме свої докази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11 країн НАТО висловили протест через те, що Угорщина блокує діалог з Україною

Оболонський районний суд Києва вирішив викликати на допит у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича низку високопосадовців. На засіданні в четвер, 7 грудня, було задоволене клопотання держобвинувачення щодо допиту як свідків президента України Петра Порошенка, екс-прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, спікера Верховної Ради Андрія Парубія, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олександра Турчинова, передає агенція “Інтерфакс-Україна”.

Представник Головної військової прокуратури Руслан Кравченко окремо пояснив виклик глави держави. “Необхідність у допиті цього свідка виникла у сторони обвинувачення під час дослідження доказів у судовому засіданні, що відбулося 6 грудня 2017 року”, – сказав він. Крім того, суд заслухає командувача військово-морських сил ЗСУ Ігоря Воронченка, екс-керівника МЗС Андрія Дещицю, низку дипломатів, офіцерів та співробітників Управління держохорони.

Державний адвокат Януковича Ігор Ляшенко попросив про час для підготовки до надання доказів стороною захисту. Через це суд оголосив перерву до 11 грудня.

Нагадаємо, 6 липня Віктор Янукович відмовився від послуг своїх адвокатів, через що суд ухвалив рішення призначити йому захисника.

Проте призначений адвокат взяв самовідвід і відмовився брати участь у захисті колишнього президента України. Після цього суд призначив Максима Гераська в якості державного захисника у справі. 25 жовтня суд вирішив замінити Гераська “через крайній непрофесіоналізм”. Сам Герасько тоді назвав це рішення суду необґрунтованим.

Залишити відповідь