У Херсоні відбувся рейд з профілактики пожеж у будинках старої забудови

В осінню пору, коли температурні показники стають нижчими, зростає і кількість пожеж у житлі. А все через те, що люди починають обігріватися різними засобами та способами, вмикаючи при цьому більшу кількість електроприладів.
Тому аби мінімізувати кількість пожеж у побуті, особливо з летальними наслідками, фахівці рятувального відомства разом із представниками поліції, Корабельної районної у м. Херсоні ради, управління у справах дітей, Херсонгазу та журналістами провели рейд в історичній частині Херсону.
Вони спілкувались з мешканцями, наголошували на пожежній безпеці при користуванні засобами обігріву, особливо газовими та твердопаливними котлами. Побували і в сім’ях, які перебувають у скрутних життєвих обставинах. А також побували біля будинку, де в 2017 році сталась страшна пожежа. Тоді через коротке замикання в одній з квартир загинула ціла родина: батьки та їх троє дітей, а вогонь набрав такої сили, що у результаті вигорів весь 12-тиквартирний будинок старої забудови.
Загалом з початку року в області виникло 2204 пожежі, під час яких вогнем знищено та пошкоджено 488 будівель і споруд різного призначення. На жаль, у цих пожежах загинуло 35 людей.
Аналіз причин виникнення пожеж за 9 місяців дозволяє говорити про те, що переважна їх кількість – 1572 є наслідком необережного поводження з вогнем. На другому місці пожежі, що виникли внаслідок порушення правил експлуатації електрообладнання та побутових електроприладів – 230.
Тому рятувальники та представники інших служб під час таких профілактичних заходів намагаються максимально ретельно пояснити людям важливість дотримання всіх норм пожежної безпеки.

About Федоренко Оксана

View all posts by Федоренко Оксана →

Залишити відповідь