У Херсоні рятувальники провели роз’яснювальну роботу з водіями транспортних засобів

Пожежа в автомобілі – досить часте явище. У цьому році в області вже зафіксовано 54 пожежі автотранспорту. 134 – це цифра за минулий рік. Найбільша кількість пожеж виникає у легковому транспорті. Основна причина – це короткі замикання, рідше підпали.
29 травня під час профілактичного рейду саме про це розповідали водіям представники обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій та за участі журналістів. З кимось спілкувались особисто, а комусь залишали під двірниками профілактичні листівки.
Більшість водіїв, з якими спілкувались рятувальники, були налаштовані позитивно, уважно слухали рекомендації від фахівців, і запевняли, що у випадку пожежі зможуть швидко і правильно відреагувати. Проте, тут основне не тільки швидко відреагувати, а утримувати транспорт в справному стані, вчасно проводити технічний огляд, стежити за станом електропроводки автомобіля, і обов’язково мати в автівці справний вогнегасник. Бо як свідчить практика, часто вогнегасники, які водії возять з собою, під час пожежі за терміном давності не спрацьовують. А достатньо лише трьох – чотирьох хвилин аби легковик згорів повністю.
Власникам транспортних засобів слід знати, що пожежа в автомобілі починається із характерного запаху. Саме запах – перший й іноді єдиний сигнал про небезпеку. У першу чергу слід не панікувати, вимкнути двигун і вийти з машини. Постаратись ліквідувати пожежу вогнегасником та викликати Службу «101».

About Федоренко Оксана

View all posts by Федоренко Оксана →

Залишити відповідь