Французи розробили проекти будівництва українських доріг

25 червня в Парижі відбулася зустріч українсько-французького співтовариства в рамках якого французька будівельна компанія Bouygues Travaux Publics SAS і Державне агенство автомобільних доріг України підписали меморандум про співпрацю.
Він передбачає підготовку попереднього техніко-економічного обґрунтування спільного будівництва концесійних доріг в Україні. Перші два проекти: дорога Київ – Біла Церква(новий маршрут)і перша черга великої окружної навколо Києва, яка з’єднає траси М-06 (Київ-Чоп) та М-05 (Київ-Одеса).

«Україна зацікавлена ​​в залучені іноземних інвесторів в інфраструктуру з метою ефективного та сталого розвитку всіх видів транспорту, впровадження високих технологій та інтеграції національної транспортної мережі України в TEN-T мережу Європейського Союзу», – сказав заступник міністра інфраструктури з питань євроінтеграції Віктор Довгань.

Проектний менеджер офісу Національної інвестиційної ради та радник міністра інфраструктури Надія Казначеєва вважає, що прихід компанії Bouygues з досвідом роботи в більш ніж 90 країнах світу – позитивний сигнал для інших інвесторів.
Очікується, що новий закон про концесії, який парламент повинен прийняти вже цього літа, приверне в українську інфраструктуру більше компаній зі світовим ім’ям.

В. о. заступника голови Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Харченко під час зустрічі українсько-французького співтовариства MEDEF представив інфраструктурні проекти для інвестицій в порти, аеропорти, дорожню та залізничну інфраструктуру. Були проведені двосторонні зустрічі з французькими компаніями Airbus, Egis, Suez, Alstom, Freyssinet / Vincі і обговорення інвестиційних проектів в траспортній інфраструктурі України.

Залишити відповідь