«Херсонська СіЧ» та рятувальники спільно творять добро

«Коли не зателефонуємо до Сергія Михайловича – він завжди візьме слухавку, вислухає і по можливості надасть дієву допомогу», – так відгукуються про керівника обласної служби ДСНС полковника служби цивільного захисту С. Чорного у громадській організації «Херсонська СіЧ». Відповідно і про все рятувальне відомство, співпраця з яким розпочалась практично і з створенням самої організації. А з’явилась «Херсонська СіЧ» в тяжкий для країни час – на початку 2014 року, коли саме чітка громадянська позиція, не байдужість до долі свого регіону згуртувала у «міцний кулак» певний відсоток патріотично налаштованих громадян.

Першочергово основна мета організації полягала у захисті кордону держави і громадського порядку. В цьому напрямку було зроблено і робиться чимало. І по сьогоднішній день члени «СіЧі» разом із представниками правоохоронних органів стежать за безпекою громадян під час святкових масових заходів, долучаються до військово-патріотичного виховання підростаючого покоління.

Особливого акценту заслуговує співпраця по виконанню різноманітних спільних добрих справ за підтримки обласного рятувального відомства. За ці роки неодноразово надавалась допомога у ремонті військової техніки Збройних Сил України, як на базі Аварійно-рятувального загону спецпризначення обласної служби ДСНС, так і за особистої фінансової підтримки Сергія Чорного. До речі, один з автомобілів батальйону «Київська Русь» на базі СТО «Автопланета» вдалось відродити практично з нуля. Співробітники станції ці роботи виконували в особистий час та у вихідні дні. Нещодавно відправився назад в зону АТО відремонтований «Опель Астра». На черзі комплектація новими запчастинами бойового автомобіля «Урал», що належить одній з військових частин, що дислокується в області.

Проте допомогою військовим діяльність організації не обмежується. Нещодавно вирішили взяти під опіку притулок для тварин «Шанс» у м. Олешки. Сьогодні тут мешкає 200 собак та 40 кішок. Не так просто утримувати таку веселу «компанію». І знову ж таки допомогу надали місцеві надзвичайники. Вони розчистили територію притулку від аварійних дерев, вирішили питання по переробці пшениці у крупу, з якої готується чудова каша для чотирилапих. А от кілька років тому у селі Федорівка Білозерського району на бетонному стовпі сильно похилилось лелече гніздо, і згодом просто перевернулось від своєї ваги. Лелеча сім’я опинилась без домівки. На це звернули увагу представники «Херсонської СіЧі». З їх ініціативи вдалось зварити з арматури нове гніздечко. А вже рятувальники за допомогою спецтехніки встановили на старому місці новий лелечий «будиночок». З того часу третє покоління пернатих зросло у ньому, і радує своєю присутністю місцевих мешканців.

Тож якою б зайнятою не була людина, на якій посаді не перебувала – при доброму серці та бажанні завжди є можливість розширити поле своєї діяльності та очолюваного колективу у напрямку благочинності.

Саме надійність, щирість, безкорисність, розуміння тих цілей, які необхідно втілити в життя, допомагаючи ближнім, є тим, що найбільше цінується у співпраці між громадською організацією «Херсонська СіЧ» та обласним рятувальним відомством.

About Федоренко Оксана

View all posts by Федоренко Оксана →

Залишити відповідь