На Херсонщині мають намір розвивати крафтове виробництво

Представники департаменту агропромислового розвитку і департаменту культури, курортів і туризму Херсонської ОДА обговорили напрямки співпраці з розвитку агротуризму в області, пише Херсон Таймс.

За їхнім висновком в Херсонській області існують передумови для початку індивідуального виробництва харчових продуктів.

Крафтового виробництво – це не масовий товар, створений на великих потужностях, а невеликі підприємства в конкретній місцевості. Це може бути виробництво сирів, вина, варення, пива, чаю або солодощів. Розвиток цього напрямку може бути перспективним, адже Херсонщина є одночасно і аграрним, і туристичним регіоном, де існує попит і сировинна база для виробництва подібних товарів.

Особистим селянським господарствам буде надаватися допомога в придбанні необхідного обладнання для запуску крафтового виробництва. На даний момент мова йде про одне господарстві в кожному районі. Також буде забезпечена консультаційна підтримка та супровід агровиробників.

Залишити відповідь