Світле Христове Воскресіння

Світле Христове Воскресіння – найдавніший і найважливіший християнське свято, духовний кордон для кожної віруючої людини. У ньому полягає вся суть християнства, весь сенс нашої віри. Він був встановлений на честь Воскресіння Ісуса Христа, знаменує собою вселенську радість і духовне відродження. Свята викупна жертва Христа, його піднесення до Бога творця стали своєрідним початком почав, надією для порятунку всього людства. Перемога сина Божого над смертю ознаменувала собою перемогу над тліном, гріхом, позбавлення про скорботи і надію на вічне життя.




Останній тиждень перед Великоднем – Страсна седмиця, має для християн особливе значення. У ці дні душа віруючого «прислухається» до того, що ми називаємо пристрастями Господніми, згадує і замислюється про останні дні Спасителя на землі в образі звичайної людини.
Сьогодні наша країна переживає важкі часи. Бойові дії на сході України, складна соціально-політична обстановка не сприяє загальної радості і радості. Складається враження, що з кожним роком зростання агресії, ворожнечі, озлобленості у вчинках і помислах людей стає все більше і більше. Але слід пам’ятати що великий морок завжди перед світанком. Саме тому в це світле свято кожен з нас повинен задуматися про майбутнє і усвідомити те, що тільки шляхом очищення своїх душ від скверни, шляхом дійсного розуміння викупної жертви Христа можна побороти зло.
Окремо хочеться звернутися до основних православних конфесій. Продемонструйте зразок взаємин. Забудьте свої розбіжності і ворожнечу. Пам’ятайте, що збереження соборності, міжконфесійного порозуміння і толерантності є основою для миру в суспільстві.
Кожен в ці святі дні повинен розуміти, що свята викупна жертва Христа є справжній духовний маяк в процесі загального примирення і припинення ворожнечі між нами, ураження і вигнання диявола з наших душ. Укріплюються благодаттю Воскреслого Ісуса, ми повинні увійти в оновлену життя, засновану на засадах миру та любові, віри і надії. Кожен, хто прийде до церкви, повинен піднести святі молитви про викорінення злоби в душах людей, зцілення немічних, в ім’я завтрашнього дня, відродження і процвітання нашої великої країни.
Ісус Христос воскрес і вознісся на небо, але він завжди присутній в наших серцях і церкви. Нехай в ці святкові дні чистим і божественним буде все – справи, вчинки, бажання, помисли і слова. Напередодні свято хочеться всім нам побажати миру і благополуччя, добра, любові і щастя.

Залишити відповідь